Izvor:
18.06.2019 u 11:10
0

VUČIĆ: Interes Srbije je da u Kinu kao najveće tržište izvozi svoje proizvode! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Generalne uprave carina Kine, i u razgovoru je istaknut neograničen potencijal Kine kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Na sastanku je rečeno i da su jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Generalne uprave carina Kine važan strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i za mleko i mlečne prerađevine iz Srbije.

Vučić i predstavnici kineske delegacije razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dve zemlje u svim oblastima.

Takođe je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter