STEFANOVIĆ: Razgovarao je danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije! (FOTO)

 

 

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim o unapređenju saradnje srpske policije i ruskih bezbednosnih službi, budućoj saradnji u borbi protiv terorizma, kao i organizovanog i drugih vidova kriminala.

Tokom susreta u ruskom gradu Ufa, Stefanović je Patruševa upoznao i s poslednjim ugrožavanjem bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, posebno ukazavši na slučaj u kome je pretučen i predstavnik Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom, srpski ministar je ukazao da je to je samo još jedan od dokaza da, zahvaljujući predstavnicima prištinskih institucija, na Kosovu i Metohiji nema vladavine prava i zakona, zbog čega je sigurnost Srba dodatno pogoršana.

On se osvrnuo i na ponovni zahtev takozvanog Kosova za prijem u Interpol, podsetivši da je to u suprotnosti sa osnovnim pravilima te međunarodne policijske organizacije, kao i s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Dodao je da i poslednji upad kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova i Metohije dokaz da se od Prištine nikako ne može očekivati da poštuje međunarodno pravo, niti pravila rada Interpola.

Stefanović je zahvalio Patruševu i na principijelnoj podršci Rusije Srbiji povodom statusa Kosova i Metohije, ali i drugim pitanjima koja se tiču južne srpske pokrajine.

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Patrušev potvrdio je stav Rusije da podrži Srbiju na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola kako bi se sprečio prijem takozvanog Kosova.

Stefanovića boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji povodom 10. Međunarodnog skupa visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, saopšteno je iz MUP-a.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro