Izvor:
20.08.2019 u 10:45
0

VLADE RADULOVIĆ ZA PORTAL HEPI TELEVIZIJE O IZBORIMA NA KOSOVU: Znamo u kom smeru „vetar duva“! (VIDEO)

Gostujući na portalu Televizije Hepi, politički analitičar Vlade Radulović je govoreći o predstojećim izborima na KiM istakao da je sa formiranjem koalicije između Ahmetija i Haradinaja sada poznato "u kom smeru vetar duva".

U Prištini je formirana predizborna koalicija između PSD-a na čelu sa Špendom Ahmetijem i Haradinajeve Alijanse za Budućnost, šta pokazuje formiranje ove koalicije?

Nema dileme da će izbora na Kosovu biti, sastavni deo tih predizbornih aktivnosti je i stvaranje koalicije.Koalicija ne mora da se ispoštuje na samom kraju, ali je interesantno da sada znamo u "kom smeru vetar duva" još pre izbora. – objasnio je Radulović.

Radulović je dodao da postoji i jedan problem vezan za predstojeće izbore koji će biti prisutan tokom izborne kampanje na Kosovu:

Jedan problem je težnja da razbiju srpski korpus i srpsku listu, odnosno da se pojave dve grupe u parlamentu koje ne bi bile homogene. Sa druge strane ukoliko pogledate neke rezultate Albanaca, sve vodeće partije su manje-više tu, vrlo je sada nezahvalno govoriti o svemu tome. Jedina star koja će biti interesantna je pokret Samoopredeljenje, budući da su oni pojedinačno bili najača stranka, međutim, imali su podela u okviru svoje poslaničke grupe i pitanje koliko će se ta podela odnositi i na pokret. –

Što se tiče pojavljivanja braće Haradinaj pred Specijalnim tužilaštvom za OVK, Radulović je istako da ne želi da bude pesimističan, ali da će verovatno posledice snositi "sitne ribe" .

Opširnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter