Izvor:
22.08.2019 u 05:55
0

NAŠA POZICIJA JE VEOMA TEŠKA U SAD: Vučić objasnio! (FOTO)

,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao je da su SAD po pitanju KiM postigle ono što su želele još 2008. godine i da je zato naša pozicija u SAD teža nego na drugim mestima.

Kako je rekao, tada je srpska vlada nakon proglašenja nezavisnosti od strane Prištine izdala samo jedno saopštenje.

Upitan kakav bi mogao da bude kranji ishod dijaloga između Beograda i Prištine, Vučić je podsetio na predlog o razgraničenju koji nisu želeli da podrže međunarodna zajednica, Albanci i mnogi političari u Srbiji koji su, prema njegovim rečima, spremni da podrže albanske interese, a da ne podrže srpske interese.

– Evropska unija posebno Nemačka je protiv razgraničenja, dok su SAD otvorene i njih ne zanima kakav će biti dogovor. Oni nisu oduševljeni tom idejom jer su oni priznali KiM u ovakvim granicama, ali bi želeli samo da se dođe do obostranog priznanja – istakao je Vučić i dodao da je pozicija Srbije teža u SAD nego na drugim mestima zbog različitih stavova po ovom pitanju.

Vučić je dodao da ipak ne želi da priča o kranjem ishodu, jer, kako je naveo, u tom slučaju bi Srbi sami hteli da se sklone iz pregovora što sada on nikako ne želi.

Dodao je, međutim, da se u poslednjih šest-sedam godina pojavila u Srbiji nova sila "kojoj neki pokušavaju da objasne kako na KiM postoji malo srpskih interesa".

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter