Izvor:
22.08.2019 u 07:45
0

PONOVO SE VODE PREGOVORI O BREGZITU: Sledi jedan od najtežih diplomatskih sastanaka! (FOTO)

Britanski premijer Boris Džonson pokušaće danas da ubedi Francusku da ponovo otvori pregovore o Bregzitu, dan pošto je predsednik Emanuel Makron isključio mogućnost novih pregovora.

I dok je nemačka kancelarka Angela Merkel juče u razgovoru sa Džonsonom nagovestila moguć izlazak iz ćorsokaka oko Bregzita, britanskog premijera danas očekuje jedan od najtežih diplomatskih sastanaka tokom ručka sa Makronom u Parizu.

Inače, Francuska veruje da je u ovom trenutku najverovatniji scenario izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma, nakon što je Džonson tražio da se ponovo pregovara i odustane od "bekstopa", odnosno od rešenja za granicu između Republke Irske i britanske pokrajine Severne Irske.

Uoči sastanka, Makron je rekao da Džonsonov zahtev za novim pregovorima o sporazumu o izlasku iz EU nije izvodljiv i upozorio Britaniju da rizikuje da, ako napusti EU bude podređena Sjedinjenim Državama.

– Ne može se izaći iz Evrope i reći ''bićemo jači – pre nego sto na kraju postanete mlađi partner SAD koje se sve više ponašaju hegemonistički", rekao je Makron.

On je rekao da ne vidi razlog za odlaganje Bregzita osim ako se u Britaniji ne dogodi značajna politička promena kao što su izbori ili novi referendum.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter