Izvor:
13.09.2019 u 10:16
0

BRNABIĆ: Novo poglavlje u povezivanju Srbije i celog regiona!

Sedište Sekretrijata Transpotne zajednice Jugoistočne Evrope otvoreno je danas u Beogradu, u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je poručila da je time otvoreno novo poglavlje za bolje povezivanje Srbije i celog regiona.

Otvaranju u Begrađanki prisustvovali su potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, evropska komesarka za transport Violeta Bulc, vršilac dužnosti direktora Transportne zajednice Alen Baron i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Osnivanje Transportne zajednice dogovoreno je i potpisano 2017. godine u okviru Berlinskog procesa.

Brnabić je rekla da je to prvo sedište međunarodne zajednice u našoj zemji.

– Ovo je velika čast za Beograd i Srbiju. Ukazana nam je velika čast i ogromno poverenje. Želim da zahvalim svim partnerima u regionu, što su nas podržali i što nas nisu sprečvali u tome – poručila je Brnabić.

Kako je rekla, šaljemo danas svi zajedno važnu poruku da možemo uspešno da sarađuejmo sa svim partnerima u regionu i da nalazimo načine da prevazilazimo probleme i prepreke i imamo bolju budućnost.

– Ovo je novo poglavlje u razvoju moderne i povezane Srbije i Zapadnog Balkana i duboko verujem i u razvoju modernog i povezanog regiona u okviru EU – rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da je EU rekla kada je dogovarano gde će biti sedište – gde se vi dogovorite, kao i da to mora da bude jednoglasno ili da niko nema ništa protiv.

– Čast mi je što sada mogu da predstavim Srbiju kao otvorenu, naprednu, upspešnu državu i sposobnu da bude značajan faktor u inicijativama od međunarodnog značaja. Srbija se menja i ovaj Sekretarijat je još jedna simbol napretka koji je Srbija zajedno sa čitavim reigonom postigla. Time potvrđujemo da je mesto našeg reigona u srcu Evrope.

Brnabić je rekla da je naš strateški cilj članstvo u evropskoj porodici, ali i jačanje, regionalne saradnje.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter