Izvor:
16.09.2019 u 12:55
0

ANA BRNABIĆ O DEKLARACIJI SDA: „To je nepoštovanje Dejtonskog sporazuma!“

Predložena programska deklaracija Stranke demokratske akcije (SDA) kojom se predviđa uspostavljanje Republike BiH, koja bi imala tri nivoa vlasti izuzetno je opasna i predstavlja javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazuma, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

To je izuzetno opasno, javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i još jedno otvaranje Pandorine kutije na Balkanu i nešto što svakako ne treba shvatiti olako – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Vladi Srbije.

U programskoj deklaraciji, koju je usvojila SDA pre dva dana stoji da je primarni i dugorčni cilj usvajanje ustava kojim bi Bosna i Hercegovina bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika Bosna i Hercegovina, sa tri nivoa vlasti, državnim, regionalnim i lokalnim i s gradom Sarajevom koji je politički, administrativni, kulturni i ekonomski centar zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/AP Archive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter