Izvor:
20.09.2019 u 17:02
0

JASMINA KARANAC: Saradnja Srbije i Irana na visokom nivou!

Politička i parlamentarna saradnja Srbije i Irana je na visokom novou, ocenili su danas u Beogradu predsednica Poslaničke grupa prijateljstva (PGP) sa Iranom Jasmina Karanac i šef parlamentarne delegacije Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Golamreza Kateb.

Predsednica PGP-a sa Iranom Jasmina Karanac primila je danas četvoročlanu parlamentarnu delegaciju iz Irana s kojom je razgovarala o unapređenju bilateralne saradnje i nastavku međusobnog podržavanja dveju zemala na međunarodnom planu.

Kako je saopšteno iz skupštine Srbije, Karanac je ocenila da oba parlamenta imaju aktivne poslaničke grupe prijateljstva, kao i veoma razvijene odnose na nivou predsednika parlamenata.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će doći do skorog susreta na nivou predsednika država, kao i da će se unaprediti ekonomska saradnja i trgovinska razmena.

Predsednica PGP sa Iranom zahvalila je kolegi Katebu na principijelnom stavu njegove zemlje u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istakla da veruje da ga Iran, nasuprot pritiscima koje trpi, neće promeniti.

Golamreza Kateb, šef parlamentarne iranske delegacije, koji je ujedno i predsednik Odbora internih regulativa i zakona iranskog parlamenta, zahvalio je koleginici Karanac što Srbija na svim međunarodnim forumima podržava Iran. On je dodao i da će Iran nastaviti da u istim forumima podržava Srbiju, kao i da njegova zemlja neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije.

On je još jednom zahvalio srpskom narodu koji je ostao uz Iran i pored spoljnih pritisaka i istakao da jačanje veza parlamentaraca doprinosi boljem upoznavanju dva naroda i dovodi do unapređenja bilateralnih odnosa.

U parlamentarnoj delegaciji Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran bili su i potpredsednik Odbora internih regulativa i zakona Abas Papizade Balangan i član Odbora Ali Akbari.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter