Izvor:
20.09.2019 u 17:09
0

SRPSKA LISTA: Jedinstvo nam je potrebno više nego ikad!

Predstavnici Srpske liste pozvali su danas Srbe u Kosovskom Pomoravlju da budu jedinstveni i najavili gradnju novih kuća za porodice Zorana Simića u Pasjanu, Saše Trajkovića u Bostanu, a najavljena je i izgradnja novog Doma zdravlja u Partešu.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić pozvao je Srbe u ovom delu Kosova na jedinstvo istakavši da je ono sada više nego ikada pre potrebno, prenosi Kosovo onlajn.

– Jedinstvo je naše najače oružje i naša snaga u borbi koja nas očekuje i koja neće biti ni malo laka. Ono nam je potrebno i da bi našoj državi Srbiji obezbedili dobru poziciju za pregovore, a njih čeka ni malo lak posao. Što smo jedinstveniji to će rešenje za nas koji živimo na prostoru Kosova i Metohije biti bolje – rekao je Jevtić u Partešu i poručio da svi zajedno treba da se okupe oko barjaka Srpske liste.

Među projektima koje je kosovsko Ministarstvo za povratak i zajednice kojim rukovodi Jevtić implementiralo u Kosovskom pomoravlju je i izgradnja igrališta za najmlađe u Dečijoj ustanovi „Kolibri“ u Koretištu.

Nedostatak bezbednosti, ali i teški ekonomski uslovi u kojima žive, najveći su problemi koje su okupljeni građani izneli čelnicima Srpske liste.

– Očekujemo da već u narednom periodu konkurs za nova radna mesta bude raspisan, pre svega jer ovde vidim dosta mladih ljudi. Kada nemate tu sigurnost, svoj lični dohodak, onda je zaista teško da planirate budućnost. Kancelarija za Kosovo i Metohiju će uslišiti naše zahteve i molbe i na naš predlog otvoriti radna mesta koja su potrebna – rekao je predsednik SL Goran Rakić.

O tome ko će biti uposlen, rekao je Rakić, odlučivaće građani koji će biti uključeni u izradu mape najugroženijih porodica čijim članovima je potrebno zaposlenje.

Zahvalnost za to što su, kako je rekao, sve podele i razmirice ostavili po strani Srbima je preneo potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

– Svi oni koji bi voleli da nas bace na kolena onako kako Srbi na Kosovu i Metohiji nikada nisu pali bi voleli da nas vide razjedinjene, podeljene i slabe. Zato vam hvala što ste podele ostavili po strani. Mi imamo jedan barjak koji ima crvenu, plavu i belu boju sa grbom Nemanjića iza koga svi stojimo u borbi za svakog Srbina na prostoru Kosova i Metohije – rekao je Simić.

On je rekao da predstavnici Srpske liste ne daju lažna obećanja, jer su svesni odgovornosti koje imaju pred onima koji ih biraju.

– Drugi u svom programu imaju samo napade na predsednika Srbije i Srpsku listu, ali oni ne napadaju Srpsku listu ni zbog Simića, Rakića ili Jevtića već zbog onoga što je osnov opstanka srpskog naroda, a to je odnos sa našom državom Srbijom i naša borba kad neko napadne Srbe da za to neko mora da odgovara – rekao je Igor Simić.

Predstavnici Srpske liste su tokom dana razgovarali i sa gradonačelnicima Parteša i Novog Brda Draganom Petkovićem i Svetislavom Ivanovićem, a posetili su i hram Svete Trojice u Partešu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter