Izvor:
30.09.2019 u 12:48
0

JELENA MILIĆ ZA HEPI PORTAL: Amerika nikada neće promeniti svoju politiku o razlozima NATO bombardovanja! (VIDEO)

Amerika nikada neće promeniti svoju politiku o razlozima bombardovanja, ali pametnom politikom, Srbija može dobiti značajnu pomoć od Amerike izjavila je direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić.

Direktorka Centra za evroatlanske studije gostujući na Happy portalu iskazala je oduševljenje zbog izgradnje spomenika 28. predsedniku Amerike istakavši žaljenje što je Srbija i tadašnja Jugoslavija krenula u pogrešnom pravcu.

Bombardovanje je jedno isklizavanje Srbije i tadašnje Jugoslavije iz politika koju su je učvrstile kao političkog partnera između dva rata. To je ogromna šteta za sve građane Srbije i regiona, krenuli smo na pogrešnu stranu u jednom vrlo složenom političkom trenutku. Jako je dobro što se sada podiže spomenik Vudro Vilosnu, posle toliko vremena. – istakla je Milić gostujući na Happy portalu.

Istraživanja Instituta za evropske poslove pokazala su da polovina građana Srbije SAD smatraju neprijateljem, upitavši Milić kako ona to komentariše i na koji način može da se promeni taj stav ona je rekla:

Centar za evroatlanske studije koji je krenuo javno zagovaranje jačanje odnosa između Srbije i Amerike. Mi ćemo sprovesti naše istraživanje koje ćemo predstaviti na predstojećoj „Nato nedelji“. Amerika radi mnogo, ali i Srbija radi mnogo. Amerika treba da pokaže veće razumevanje za legitimne zahteve Srbije za pregovore oko Kosova, da ne bude tako cinična oko činjenice da 100 zemalja nije priznalo nezavisnost Kosova i da postoji trend otpriznavanja. Što se tiče posledica NATO bombardovanja, Amerika je Srbiji dala par milijardi dolara, ona nikada neće promeniti svoju politiku o razlozima bombardovanja, ali sa pametnom politikom, Srbija može dobiti značajnu pomoć od strane Amerike. Najbolji način je da se Srbiji pomogne infrastrukturno i u oblasti ekolije, da bi Srbija mogla da zatvori poglavlja o pristupanju u EU. – zaključila je Jelena Milić.

Opširnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter