Izvor:
16.10.2019 u 11:06
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA HEPI PORTAL: Izvoz jabuka u Kinu će početi u aprilu! (VIDEO)

Izvoz jabuka u Kinu će početi u aprilu, za sada nismo još uvek sve dobili, ali do aprila će biti gotovo izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, gostujući na Hepi portalu.

Mi za Kinu nismo još sve dobili, u aprilu će biti sve gotovo. Za Kinu smo završili kukuruz, goveđe meso već ide, i dolaze nam u novembru kolege iz Kine, vezano za izvoz mleka i proizvoda od mleka, proizvoda koji se koriste za ishranu beba i doći će da obiđu objekte koji se bave prerađivačkim kapacitetom u oblasti mesa.- kaže ministar Nedimović.

Nedimović je najavio potpisivanje Sporazuma o fitosanitarnoj zaštiti tokom posete ruskog premijera Beogradu, kao i to da će biti potpisane izmene Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Mi ćemo potpisati Sporazum o fitosanitarnoj zaštiti, na srpski kada se prevede, to je sporazum koji reguliše promet voća i povrća. On nama donosi mnogo liberalnije uslove, i mnogo lakši transport i trgovinu sa prostorom Evroazijske unije, kada uradimo jednu kontrolu u Srbiji, ona više ne mora da se radi bilo gde. S druge strane, biće potpisane izmene Sporazuma o slobodnoj trgovini, to će biti 25. ili 26. oktobra, gde će jedan sektor poljoprivrede imati bescarinski režim, to se pre svega odnosi na voćne rakije i na sireve. objašnjava Nedimović.

Ministar je, takođe, najavio da će početi izvoz junetine u Tursku.

– Prošle nedelje je potpisan ugovor o izvozu 2500 tona mesa do kraja februara. Došla su dva turska inspektora u jednu klanicu, i čekamo još da dođu na liniji pakovanja ljudi iz Turske, zato što oni kontrolišu proces, i kada oni dođu očekujem da izvoz počne. – istakao je Nedimović za Hepi portal.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter