Izvor:
23.10.2019 u 06:06
0

KOSOVSKA MITROVICA: Polomljen putokaz za manastir Draganac u Novom Brdu!

Nepoznate osobe polomile su tablu sa putokazom za manastir Draganac u opštini Novo Brdo na KiM, objavljeno je na Fejsbuk stranici Opštine Novo Brdo.

Gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović je povodom incidenta posetio Manastir Draganac i osudio vanadlizam koji se ponavlja više puta na tom istom mestu.

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru, prenosi Kosovo onlajn.

Ivanović je istakao da je Novo Brdo multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i suživotu pripadnika različitih vera.

– Moramo nastaviti tim putem i čuvati naše zajedničko kulturno nasleđe, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo – poručio je gradonacelnik Novog Brda, a objavljeno je na Fejsbuk stranici ove opštine.

On je apelovao na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske postupke koji se, kako je upozorio, ponavljaju već duže vreme.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter