Izvor:
09.11.2019 u 08:12
0

DIJALOG JE „MRTAV“: Razlog je OVAJ potez Prištine! (FOTO)

Ministar trgovine Rasim Ljajić ocenio je danas da je zbog poteza Prištine da uvede takse od 100 odsto na srpsku robu, dijalog "mrtav".

Ljajić je istakao da će u četiri kosovske opštine oko 150 radnji biti zatvoreno, kao i nekoliko apoteka i ugostiteljskih objekta, što je, kako je naglasio, jedna vrsta protesta.

– To je nastavak protesta nakon uvođenja taksi kako bi se dokazala besmislenost tog poteza da u 21. veku imate situaciju da podižete barijere u trgovini između gradova i duž različitih prostora – rekao je Ljajić, ukazujući da se to dogodilo "u vreme kada se svi zalažemo za stvaranje zajedničkog ekonomskog prostora, za ukidanje carina i vancarinskih barijera".

Ocenio je da je to korak "koji nas vraća unazad, koji sprečava trgovinu i koji ne šteti samo ekonomskoj privredi Srbije, već i privredi Kosova".

Kako navodi ministar, uvođenje taksi od 100 odsto je besmislen potez koji nije uveden iz ekonomskih, već iz političkih razloga i na koji je na kraju doveo do prestanka političkog dijaloga, koji je uz sve poteškoće davao neke rezultate, a sada je "mrtav".

– U Prištini su videli da nema tog autoriteta koji ima snage da povuče potez i natera ih da ukinu takse, SAD imaju druge prioritete, jer ne stoji zapadni Balkan tako visoko na lestvici prioriteta velikih sila i zato je Priština i shvatila da može da se ovako ponaša. Haradinaju će sve ovo povećati rejting na Kosovu, a ovo je takođe i trka za neke političke poene – rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twiter/Balkan Bülteni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter