Izvor:
09.11.2019 u 21:25
0

SKANDAL U NEVESINJU: Glumci DEMONSTRATIVNO NAPUSTILI scenu zbog obeležja RS i vojske RS!

Svečana akademija u Nevesinju, povodom obeležavanja Mitrovdana Dan opštine i slave boračke organizacije Republike Srpske, juče uveče je obeležio veliki skandal jer su beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili skidanje natpisa Mitrovdanske bitke i ambleme Republike Srpske i Vojske RS.

Tema proslave bilo je sećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine, a dvodnevna svečanost završena je svečanom akademijom koja je organizovana i povodom obilježavanja 800. godišnjice od spominjanja Nevesinja, kao i 800. godišnjicu Eparhije zahumsko – hercegovačke i primorske.

U programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebalo je da nastupe Ćetković i Lutkić koji su neposredno pred održavanje svečane akademije napravili skandal, kako tvrde organizatori, tražili da se sa bine skine veliki natpis "Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu" uz koji je stajao grb RS, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebala imati direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Na akademiji je Lutkić trebao da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Akademija je održana sa desetak minuta zakašnjenja. Na akademiji su govorili načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, predsednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić, ministar rada i boračko invalidske zašite Duško Milunović i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić.

Program je vodio Dragan Grahovac, a nastupio je hor “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ iz Trebinja, kao i učenici Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić“ iz Nevesinja.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebao dobiti povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

– Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje – izjavio je načelnik Milenko Avdalović.

Reditelj Aleksandar Pejaković pokušao je da opravda sramni potez glumac tvrdeći da "pomenute natpise i ambleme nisu ni videli, pa nisu ni mogli da traže njihovo skidanje".

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ RTS/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter