Izvor:
09.11.2019 u 20:34
0

LICEMERNA MASKA VOJINA ĆETKOVIĆA: Glumio Nemanjića, a smeta mu Republika Srpska

Glumac Vojin Ćetković, koji je sa sa svojim kolegom i prijateljem Dejanom Lutkićem sinoć napustio binu na Svečanoj akademiji u Nevesinju jer su mu smetala obeležnja Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, zaboravio je da je glumio u velikom srpskom istorijskom TV spektaklu "Nemanjići, rađanje države". Da sve bude još neverovatnije posle njegovog bestidnog poteza na proslavi Mitrovdana – slave Grada Nevesinja, u seriji je tumačio lik Stefana Nemanje, rodonačelnika srpske države.

I, samo nepunih godinu dana posle uloge Nemanjića, Ćetković je zgazio obeležja Republike Srpske, koja se krvlju svog naroda i uz neverovatnu hrabrost odbranila i sačuvala postojanje Srba s druge strane Drine. Pre napuštanja Svečane akademije, i ucenjivačkog zahteva organizatorima da uklone obeležja, mogao se samo prisetiti kako se Stefan Nemanjić borio da bi Srbi dobili svoju državu i svoja obeležja.

Da sve bude još tužnije, "veliki borac protiv obeležja Srba iz RS", glumac Ćetković je poreklom iz Kruševca, iz slavnog Lazarevog grada, prestonici kneza Lazara, koji se prkosno i hrabro suprotstavio velikoj osmanskoj vojsci.

Licemerno, Ćetković je najnoviju ulogu borca protiv RS pokušao da opere ljubavlju prema Nevesinju, a u svoju odbranu je čak umešao i pokojnog Nebojšu Glogovca, inače svog kuma.

– Svaki put u Nevesinje dolazim s posebnim osećanjem. Sa radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom Dana opštine – rekao je glumac u stilu "nisam ja ništa učinio".

Ali, tokom svoje karijere glumio je mnogo likova slavne prošlosti koji su obeležili Srbiju i srpstvo – Lazu Kostića, kneza Lazara…

Pa neka mu je na čast. On je, stvarno, samo glumio. Za honorar.

Happytv.rs
Foto: YouTube/ RTS/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter