Izvor:
10.11.2019 u 10:04
0

ČETVORODNEVNA POSETA KINI: Popović na Sajmu novih tehnologija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović počinje danas četvorodnevnu posetu kineskoj provinciji Šenžen, gde će u gradu Šenženu učestvovati na 21. Sajmu novih tehnologija i sastati se s ministrom nauke i tehnologije Kine Vangom Džigangom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Popović će imati i radne sastanke s predstavnicima vlade provincije Šenžen, s kojima će razgovarati o budućoj saradnji u oblasti inovacija.

– Na listi 30 najinovativnijih gradova u Kini, prema rangiranju kineskog Forbsa, grad Šenžen se nalazi na prvom mestu. Ovaj grad nazivaju i kineskom Silicijumskom dolinom. Želimo da privučemo investicije iz provincije Šenžen u Srbiju, ali i da otvorimo nova polja saradnje s kineskim partnerima kada su u pitanju inovacije i nove tehnologije- rekao je uoči posete ministar Popović.

Popović je bio član srpske državne delegacije koja se pre dva dana vratila iz posete Kini, a koju je predvodila premijerka Ana Brnabić.

– Koliko je Srbija poštovana u Kini, pokazuje čast koja je ukazana našoj delegaciji da se sastane s predsednikom Kine Si Đinpingom. Na ovom sastanku potvrđeni su najbolji bilateralni odnosi i čelično prijateljstvo naše dve zemlje. Kina vidi Srbiju kao važnog partnera u okviru inicijative ''Pojas i put'' i spremna je da s nama gradi najbolje odnose u budućnosti- istakao je Popović.

Ministar Popović će tokom boravka u Šenženu posetiti sedište jedne od vodećih kineskih tehnoloških kompanija Huavej, kao i kompaniju BID, koja je lider u proizvodnji baterija i električnih automobila u Kini, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter