Izvor:
10.11.2019 u 18:48
0

SRBIJA NEĆE MOĆI DA DOBIJE PODRŠKU OD MAKRONA: Diklić misli da Srbiju očekuje samo ohrabrenje! (FOTO)

Bivši ambasador Srbije u Francuskoj Radomir Diklić smatra da na predstojećem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Francuske,Emanuela Makrona Srbija neće moći da dobije individualnu podršku kada je reč o evrointegracijama, već neku vrstu ohrabrenja koje se odnosi na ceo region.

Prema njegovim rečima, Makron će verovatno na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem podrobnije objasniti ideju unutrašnje reforme EU i politike proširenja u budućnosti.

– Mi datum ne možemo da dobijemo u ovom periodu. To bi bilo smesno i nerelano očekivati, ali će sigurno predsednik Makron dati neka razjašnjenja – zaključio je Diklić.

On, međutim smatra da je i sama činjenica da se predsednik Vučić u utorak sastaje sa francuskim predsednkom pozitivna, jer je reč o "održavanju kontunuiteta međusobnog dijaloga", ali dodaje da ne veruje da Srbija može da dobije podršku individualno.

– Možemo da dobijemo ohrabrenja koja i do sada postoje za ceo zapadni Balkan. Makron je čvrst pristalica reformisanja prvo Evropske unije, pa onda prijema drugih članova. Naravno, on ne odlučuje sam, ali svakako se stav Francuske sluša u okviru EU – rekao je Diklić.

Ocenio je da poslednja događanja, kada Severna Makedonija i Albanija nisu dobile datum za otpočinjanje pregovora na Evropskom savetu, ukazuju na krizu odlučivanja u EU i da je zastoj u proširenju na neki način prekretnica u kreiranju novog profla EU.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter