Izvor:
10.11.2019 u 20:13
0

ANGELA MERKEL PORUČILA: Evropske zemlje u budućnosti bi mogle da razviju nove sisteme naoružanja!

Evropske zemlje u budućnosti bi mogle da zajedno razvijaju nove sisteme naoružanja, koji uključuju borbeni avion i tenk, poručila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nemačka i Francuska su, po tom pitanju, na samom vrhu – rekla je Merkel u video poruci naciji.

Ona je dodala da su nemačkoj vojsci potrebna "adekvatna finansijska sredstva" kako bi odgovorila na aktuelne izazove.

Nemačka kancelarka je, kako je prethodno objavljeno, istakla značaj NATO-a za odbranu, dodajući da postaje sve jasnije da će u budućnosti evropske članice Alijanse morati da preuzmu veću odgovornost.

Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je, u interjvuu za "Ekonomist", rekao da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio evropske članice NATO da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica Alijanse.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Queen_Europe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter