Izvor:
11.11.2019 u 16:32
0

PLANIRATE DA SE VRATITE IZ INOSTRANSTVA? Srbija će VAM obezbediti PORESKE OLAKŠICE!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na trodnevnom Privrednom forumu u Berlinu u organizaciji "Zidojče Cajtunga".

Ona je na Privrednom forumu govorila o problemu sa kojim se Srbija godinama suočava, a to je odliv mozgova. U razgovoru sa novinarima, ona je istakla da je odliv mozgova veliki problem i da je Vlada Srbije uputila Skupštini Predlog zakona koji bi omogućio posebne olakšice za ljude koji se vraćaju iz inostranstva.

Odliv mozgova je veliki problem. MI smo u Skupštinu uputili Predlog zakona po kome ćemo imati posebne olakšice za ljude koji se vraćaju iz inostranstva u našu zemlju, i za kompanije koje zapošljavaju ljude iz dijaspore. Ukoliko Narodna skupština to prihvati, mi ćemo u narednoj godini imati to da ukoliko kompanija zaposli ljude koji su radili više od dve godine u inostranstvu, a imaju platu oko 1500 evra, onda u narednih pet godina su oslobođeni 70 odsto plaćanja poreza na zarade, što je ogromna prednost, da kada zapošljavaju ljude u Srbiji probaju da vrate naše ljude iz inostranstva – poručila je Brnabić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Twitter/printskrin (Ana Brnabić)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter