Izvor:
12.11.2019 u 20:25
0

PRAUNUK VOJVODE ŽIVOJINA MIŠIĆA PROGOVORIO: Otkrio o čemu je razgovarao sa MAKRONOM! (FOTO)

Centralna saveznička proslava Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je juče po tradiciji kod Trijumfalne kapije u Parizu.

Među zastavnicima, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, među kojima i više zastava Srbije. Jednu od njih nosio je i praunuk vojvode Živojina Mišića Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsednik Emanuel Makron.

Rekao sam Makronu da sam praunuk Živojina Mišića, vojvode po zaslugama. Objasnio mu sam mu da sam tu kao predstavnik Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, koje je ovde prisutno svake godine od 1970. – kaže Stojanac.

Nije bilo puno vremena za razgovor, iako je predsednik Francuske bio vidno zainteresovan.

Gospodin Makron mi je rekao i da je posetio Beograd. Zahvalio sam mu se što je tom prilikom bio i na grobu Milunke Savić – kaže Stojanac.

Ovaj Srbin je na glavi nosio šajkaču, a sa sobom je poneo i repliku zastave Drugog pešadijskog puka "Knjaz Mihajlo", poznatiji kao "Gvozdeni puk".

Obilazeći postrojene zastavnike i rukujući se sa njima, francuski šef države je razmenio nekoliko reči i sa ostalim srpskim zastavnicima koji su, kasnije, svi zajedno, pozvani u Jelisejsku palatu na svečani ručak.

MAKRON POZDRAVIO PRAUNUKA VOJVODE ŽIVOJINA MIŠIĆA! Fotografija Srbina sa šajkačom obišla SVET! (FOTO)

Izvor: Srbija Danas
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter