Izvor:
13.12.2019 u 06:37
0

KORBIN PODNOSI OSTAVKU? Neće voditi laburiste na narednim izborima!

PRVA IZLAZNA ANKETA: Konzervativna stranka premijera Džonsona na putu da osvoji većinu mandata!

Lider britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin rekao je da neće predvoditi tu partiju na narednim izborima nakon, kako je naveo, "veoma razočaravajuće noći" za laburiste.

Korbin je poručio da će ostati na čelu partije tokom procesa razmišljanja o rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora koji su, kako navodi Bi-Bi-Si, najgori koje su laburisti ostvarili od 1935. godine.

"Ovo je očigledno veoma razočaravajuća noć za Laburističku pariju, s rezultatima koje smo dobili. Neću predvoditi stranku ni u kakvoj budućoj predizbornoj kampanji", rekao je Korbin.

On je dodao da je Bregzit polarizovao i podelio debatu u Britaniji i da je poništio "toliko normalne političke debate".

"Priznajem da je to doprinelo rezultatima koje je Laburistička partija ostvarila večeras širom zemlje", rekao je sinoć Korbin.

Konzervativna partija britanskog premijera Borisa Džonsona ostvarila je ubedljivu pobedu na izborima, a najnovije procene pokazuju da je zasigurno obezbedila većinu u parlamentu, čime je otvoren put za sprovođenje Bregzita.

Prema poslednjim podacima Bi-BI-Sija, Konzervativna partija je osvojila 364 mesta u parlamentu od 650, a Laburistička stranka 203.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter