Izvor:
13.12.2019 u 06:57
0

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE DŽONSONU: Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Vučić je naveo da veruje da će ponovo imati priliku da ugosti Dzonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.

– Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka – naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose, ističući da je pred nama zajednički cilj da se srpsko-britanski odnosi uzdignu na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

– Nadam se zato i verujem da ću ponovo imati priliku da Vas ugostim u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina. Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana -naveo je Vučić.

On je Dzonsonu poručio i da će u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan.

Prema poslednjim podacima BBC-ija jutro posle izbora, Konzervativna partija Borisa Dzonsona osvojila je 364 mesta u parlamentu od 650, a Laburistička stranka 203.

Izvor: Tanjug
Foto: Buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter