Izvor:
06.06.2016 u 23:43
0

VUČIĆ: Medijsku slobodu mora da prati ODGOVORNOST!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su sloboda izražavanja, misli, savesti i veroispovesti najvažnije slobode u savremenom čovečanstvu, ali da se one neretko zloupotrebljavaju, zbog čega je potrebno da ih prati i odgovornost.

Vučić je, na konferenciji povodom obeležavanja Nacionalnog dana Švedske u Beogradu, konstatovao da su te slobode neretko i s pravom korišćene, ali istovremeno i zloupotrebljavane, naročito u političke svrhe.

Apsolutna sloboda ne može da postoji, rekao je Vučić, i dodao da može da bude samo ona koja ide uz određenu vrstu odgovornosti, a toga, prema njegovim rečima, u Srbiji nema.
Kada je reč o medijskim slobodama, Vučić je rekao da je Srbija donela “najbolje zakone” u skladu sa stavovima Venecijanske komisije. On je uputuo kritiku onima koji, kako kaže, po "ceo bogovetni dan" drže pridike drugima, a ne žele da uvide svoje greške.

“Oni koji izgube izbore, nikada ne kažu da je to zato što su manje radili, bili manje vredni, ili manje pametni, ili da su imali lošiju politiku, već je razlog za poraz uvek zato što nema dovoljno medijskih sloboda. Tvrde da su najbolji na svetu i da bi oni dobili 48 odsto samo da su ih televizije više puštale”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je podsetio na period kada je bio ministar informisanja, ocenivši da je tada svoj posao obavljao neuspešno. “Ja sam bio ministar koji je veoma loše obavljao taj posao 98. i 99. jer nisam imao hrabrosti da se suprotstavim određenim zakonskim normama koje su drugi predlagali, a koje su se lomile preko moje grbače. Bio sam slab i platio sam cenu”, rekao je Vučić.

On je poručio da moramo sebe da menjamo, da će to činiti i vlada, ali da bi želeo da vidi makar trunku objektivnosti kod onih koji misle da su “bogom dani da sole pamet svakog dana”.

Kod nas ta vrsta odgovornosti ne postoji. Postoji samo kada se traži od nekoga drugog, a kada se traži kod sebe, to ne postoji”, rekao je Vučić.

Kada je reč o Vladi Srbije Vučić je rekao da će se ona naporno raditi, truditi se da se menja, i da bude bolja. “Na nama je da svi budemo neuporedivo bolji”, zaključio je Vučić.
Izvor:Tanjug
Foto:Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter