Izvor:
09.06.2016 u 21:08
0

MIHAJLOVIĆ: Srbiji ne preti usporavanje EVROINTEGRACIJA zbog komentara predsednika Haškog tribunala!

Srbiji ne preti usporavanje evrointegracija, niti će naša zemlja odustati od evorpskih standarda, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović komentarišući ocene Haškog tribunala iznete na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN povogom odluke Srbije da ne izruči troje radikala.

Mihajlović je rekla novinarima da se za sada taj slučaj ne pojavljuje kao problem za otvaranje pregovračkih poglavlja.

Sigurno nam ne preti usporavanje evrointegracija, Srbija jeste opredeljena i ide ka evropskim standardima. Mislim da svaki resor u vladi, od evrointegracija koji se bavi otvaranjem poglavlja, već i drugi resori, na primer, koji ja vodim, radi upravo na usklađivanju naših zakona i svega onoga što mi činimo sa zakonima EU”, kazala je Mihajlović.

Ona je poručila da Srbija neće odustati od evropskih standarda, ni sada ni kasnije.

Razne su izjave moguće, polako. Za sada se to ne pojavljuje kao problem za otvaranje poglavlja, vrlo je važno što ova vlada pokazuje svojim delima. Razgovaraće se i o tome”.

Predsednik Haškog tribunala Karmel Ađijus izrazio je juče na sednici SB UN razočaranje nedavnim odlukama Suda u Beogradu da ne izruči troje radikala i naglasio da Srbija ima obavezu da u potpunosti sarađuje sa Tribunalom.

Tužilac Serž Bramerc rekao je da kancelarija Tužilaštva žali što je "Srbija skrenula sa puta pune saradnje" i obavestio SB UN da Srbija nije uspela za godinu i po da postupi po nalozima za hapšenje Tribunala za tri lica.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter