Izvor:
14.06.2019 u 20:32
0

BANJALUKA: Večeras svečano otvoren novi most na mestu nekadašnjeg Zelenog mosta!

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Banjaluke u tom gradu je, uz vatromet i slavlje, večeras svečano otvoren novi most na mestu nekadašnjeg Zelenog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj u tom delu grada.

Most je dug 80, a širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit.

Novi most je nedavno uspešno prošao test opterećenja. Tokom testa, na mostu su se u isto vreme na takozvanim najkritičnijim tačkama našla četiri kamiona sa ukupnim teretom od 120 tona.

– Zajedno smo radili svih ovih ovih godina da Banaluka izgleda na ponos svih nas. Pravimo lep grad po meri našeg naroda i naše kulture i za sve ljude koji žive u ovom gradu – rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obraćajući se prisutnim građanima.

Dodik je rekao da j radeći u politici naučio da vredi samo ono što, kako je rekao, ostavite iza sebe, a ovaj most je nešto što će ostati Banjalučanima.

Istakao je da je dogovorio sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem da se ovaj most zove "Banjaluka most".

– Nadam se da će to tako i biti. Zahvaljujem upravi Grada i svim ljudima koji su omogućili da ovaj most bude napravnjen na zadovoljstvo svih nas – poručio je Dodik.

Radojčić je rekao da se Banjaluka gradi s ponosom, uz napomenu da je simbolika u današnjem datumu – 14. juna je prvi put pre 62 godine izdata prva građevinska dozvola.

Banjaluka, istakao je, ovom mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita.

– U naredne tri godine završavamo ove projekte i ulazimo u nove radove i gradimo nove mostove, među kojima je i novi Gradski most za koji se nadam da ćemo početi da ga gradimo naredne godine. Čitav naš život je hvatanje druge obale – poručio je gradonačelnik citirajući nobelovca Andrića.

Izvor:Tanjug
Foto: Instagram/woman_inthemirror

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter