Izvor:
20.10.2019 u 15:11
0

KAZNE ZA TRGOVCE: Tržišni inspektori u Crnog Gori utvrdili nepravilnosti! (FOTO)

Crnogorski tržišni inspektori koji su danas od ranijih jutarnjih sati proveravali da li se na terenu poštuje odredba o neradnoj nedelji u toj zemlji, utvrdili su samo dve nepravilnosti zbog čega su kaznili dva trgovca u Danilovgradu i Beranama.

Izmenama zakona, koje su usvojene 20. juna, propisano je da se u Crnoj Gori trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzetno, trgovina se može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe, benzinskim stanicama i na pijacama.

Za zaposlene u sektoru trgovine danas je prva neradna neđelja, a Podgoricani kažu da će im biti potrebno malo vremena da se naviknu.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona, osim novčanih kazni, propisana je i upravna mera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedeljom i u dane državnih ili drugih praznika, zatvoriti prodajni objekat ili mesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen.

Kako se navodi, u Crnoj Gori je subota bila dan pojačane trgovine, jer je veliki broj potrošača odlučio da se pripremi za neradnu nedelju.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/printscreen/@cafemontenegro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter