Izvor:
24.10.2019 u 08:11
0

U SARAJEVU NA AERODROMU UHAPŠEN PRIPADNIK VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Deportovan Milan Trišić, osumnjičen za ratni zločin!

Nakon deportacije iz SAD, na aerodromu u Sarajevu uhapšen je Milan Trišić, koji je osumnjičen za zločin protiv čovečnosti na području Bratunca 1992. godine.

Milan Trišić, rođen 1963. godine u Bratuncu, osumnjičen je da je kao pripadnik VRS počinio zločin protiv čovečnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji se odnose na progon, u vezi sa zločinima ubistva, prisilnog nestanka, nezakonitog zarobljavanja, mučenja i zlostavljanja, kao i prisilnog preseljenja većeg broja žrtava.

Nakon hapšenja po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine BiH, osumnjičeni će biti predat tužiocu, koji će ga ispitati, prenosi Klix.

Milan Trišić je iz BiH posle rata otišao u SAD, a 2018. godine je osuđen na 18 meseci zatvora jer je lagao prilikom ispunjavanja papirologije za "zelenu kartu".

Kako se navodi u presudi, on nije naveo da je bio pripadnik Bratunačke brigade Vojske RS, već je izjavio da je izbeglica.

On je u SAD-u radio kao vozač kamiona, a živeo je u Severnoj Karolini.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter