Izvor:
24.10.2019 u 11:20
0

PREDSEDNIK VLADE CRNE GORE: „Brži ekonomski razvoj samo može pomoći ubrzanu integraciju!“ (FOTO)

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je danas da je razumljivo razočarenje porukama koje poslednjih dana stižu sa pojedinih evropskih adresa o procesu proširenja Evropske unije i dodaje da zemlje Zapadnog Balkana ne smeju dozvoliti da u tim porukama traže izgovor za novu stagnaciju.

– Napredak naših ekonomija je u tesnoj vezi sa procesom pridruživanja EU, ali ne mora nužno imati istu dinamiku. Naprotiv, brži ekonomski razvoj samo može pomoći ubrzanu integraciju, sve dok se zasniva na ekonomskim principima zajednice i pravnoj tekovini – poručio je Marković na ekonomskoj konferenciji “Sinergija – ključ uspeha regiona” u Budvi.

Istakao je da je veoma važno da zemlje ne izgube fokus sa osnovnog zadatka, a to je, naglašava, dosezanje evropskog kvaliteta života svakog građanina.

Stope raste naših ekonomija moraju ostati na visokom nivou, čak se i uvććavati, ako želimo njegovo ostvarenje u dogledno vreme. Razumljivo je razočaranje porukama koje stižu sa pojedinih evropskih adresa, ali ne smijemo dozvoliti da se u tim porukama traži odgovor za novu stagnaciju – podvukao je Marković.

Prema njegovim rečima, Crna Gora nema dilemu i posvećena je napretku u usvajanju dobro osmišljenih evropskih politika, kao i da će spremno dočekati trenutak prijema u EU, kada obe strane budu spremne za to.

Ekonomsku konferenciju "Sinergija – ključ uspeha regiona" organizuju Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana i Privredna komora Crne Gore.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter