Izvor:
24.10.2019 u 13:27
0

BOSNA I HERCEGOVINA: EU šalje BIH dodatna dva miliona evra pomoći za migrante!

Evropska komisija danas je objavila da će Bosni i Hercegovini dodeliti još dva miliona evra humanitarne pomoći zato što se približava zima, a više hiljada migranata i izbeglica u toj zemlji nije smešteno u adekvatne objekte.

Od 2018. godine Evropska komisija je dala 5,8 miliona evra pomoći, objavljeno je na internet stranici Evropske komisije.

Evropski komesar za humanitarnu pomoć i reagovanje u kriznim situacijama Hristos Stilijanides istakao je da je pomoć usmerena za hitan smeštaj i distribuciju vreća za spavanje, tople odeće, hrane i lekova, javila je Srna, preneo je "Dnevni avaz".

– Od ključne je važnosti da vlasti hitno osiguraju dodatni smeštaj kako bi se obezbedili sigurni i dostojanstveni životni uslovi za migrante i izbeglice – naglasio je Stilijanides.

EU su od lokalnih vlasti zahtevale nove lokacije za smeštaj izbeglica i migranata.

Prema procenama EU, za 6.000 do 8.000 izbeglica i migranata neophodna je pomoć u BiH, većinom u Unsko-sanskom kantonu, na granici sa hrvatskom.

Pomoć EU biće prosleđena kroz agencije UN i nevladine organizacije koje već pružaju pomoć na terenu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter