Izvor:
28.10.2019 u 15:41
0

NOVITOVIĆ: Požar na Romaniji pod kontrolom!

Požar na jugoistočnim obroncima Romanije je pod kontrolom i u toku dana očekuje se da bude potpuno ugašen, izjavio je Milan Novitović, v. d. direktora Civilne zaštite Republike Srpske.

– Radi se o veoma nepristupačnom terenu, i pored helikoptera, ljudska čizma je glavni faktor. U svim službama na licu mesta imamo oko 50 ljudi koji rade na gašenju požara – rekao je Novitović za medije.

On se još jednom osvrnuo na jučerašnju odluku ministra bezbednosti BiH u tehničkom mandatu Dragana Mektića da ne odbori odmah korišćenje helikoptera u gašenju požara.

– Ružne scene na sreću su iza nas. Ono što je uradio, odnosno nije uradio Mektić, otvorilo nam je oči da znamo ko nas predstavlja u zajedničkim institucijama – naveo je Novitović.

On je dodao da je sve urađeno po protokolu.

– Zahtev je otišao u 11.30. Već u 11.36 stigao je odgovor iz Oružanih snaga BiH da su helikopteri u pripravnosti i da se čeka odobrenje ministra Mektića. Odgovor je stigao u 13.10 da on nema razumevanja za požar. Za tako nešto nema nikakvog opravdanja, jer opravdanost i hitnost su postojali – rekao je Novitović.

Dodao je da je tačno da nisu bili ugroženi životi, ali da je postojala mogućnost da se požar u crnogoričnoj šumi požar proširi, čime bi se direktno u opasnost doveli građani i njihova imovina na širem području Republike Srpske.

On je istakao da su helikopteri počeli sa gašenjem tek u 15.30.

Imali su šest preleta, a da im je odboreno u 11.30, verujemo da bi već juče cela priča bila završena i da bi požar bio ugašen – zaključio je v. d. direktora Civilne zaštite Republike Srpske.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter