Izvor:
29.10.2019 u 11:36
0

CRNOGORSKA SKUPŠTINA: Na tački dnevnog reda zahtev za ukidanje imuniteta poslaniku Medojeviću!

Administrativni odbor crnogorske Skupštine raspravljaće narednog meseca o zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim traže skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću.

Kako prenose Dnevne novine, skidanje imuniteta se traži kako bi se nastavilo vođenje krivičnog postupka, prenosi RTCG.

Predsednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja izjavio je da po poslovniku Odbor, kada su u pitanju takvi zahtevi, odgovor treba da da na prvoj narednoj sednici.

"To znači da sada treba sačekati da se završi ova sednica i da bude zakazana nova. Administrativni odbor će za novo zasedanje pripremiti predlog odluke i izveštaj", rekao je Škrelja i dodao da se očekuje da naredna sednica Skupštine Crne Gore bude polovinom novembra.

SDT je zahtev uputilo jer je Medojevićevo ime zabeleženo u notesu pronađenom u sefu optuženog vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića.

Ranije je predsednik Skupštine Ivan Brajović od SDT-a tražio da uputi dva odvojena zahteva, jedan koji se odnosi na vođenje krivičnog postupka i drugi za određivanje pritvora.

Medojević je kazao da očekuje da Skupština Crne Gore odbije zahtev SDT-a.

"Naravno da očekujemo da će parlament uraditi ono što bi uradio svaki parlament u Evropi dakle, odbiti ovaj zahtev (specijalnog tužioca milivoja) Katnića zato što nema ni upućivanja na to koje je krivično delo u pitanju, u okviru krivičnog postupka", rekao je Medojević.

On je dodao da je time prekršen zakon i da je uvedena procedura da se skida imunitet i traži pokretanje krivičnog postupka "na bazi izjava nekih svedoka saradnika ili na osnovu nekih podmetnutih dokaza".

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter