Izvor:
02.11.2019 u 12:49
0

MIGRANTI VIŠE DELUJU KAO KOLONISTI KOJI PLANIRAJU DA OSTANU: BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom!

Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu.

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao – da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

– Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati- rekao je Dodik.

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

– Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU– kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije "koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku".

Izvor: B92
Foto: twitter/snsddodik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter