Izvor:
05.11.2019 u 16:13
0

PREDSEDNIK PORUČIO! Turska da prizna zločine!

Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos pozvao je danas Tursku da prizna "zločine prethodnih režima" protiv Jermena i Grka.

Pavlopulos je, nakon sastanka sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom u Jerevanu, rekao da bi bilo u interesu Turske, koju je nazvao prijateljem i susedom, i da bi podiglo njen međunarodni položaj ako bi uputila "hrabri izraz izvinjenja" za zločine protiv čovečnosti koje su njeni raniji lideri, kako kaže, glupo počinili protiv Jeremena i Grka.

On je dodao da Grčka pozdravlja činjenicu da se značajno širi međunarodno priznanje "genocida nad Jermenima", koje je nedavno kulminiralo kada je usvojena rezolucija u Predstavničkom domu SAD.

Grčki predsednik rekao je da njegova zemlja želi dobre i prijateljske odnose sa Turskom i da podrzava njeno pristupanje EU, ali je istakao da to podrazumeva poštovanje međunarodnog prava i evropskih zakona.

On je osudio Tursku ofanzivu u Siriji i ponovio da je Kipar međunarodno pitanje i pitanje EU.

Podsetio je i da je Grčka priznala genocid nad Jermenima 1996. godine, a da je Jermenija 2015. godine priznala genocid nad Grcima.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter