Izvor:
19.11.2019 u 16:18
0

DŽAFEROVIĆ: Tegeltija izabran, plan ide u NATO!

Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, nakon imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara Saveta ministara BiH, izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici usvojen plan reformi BiH koji će, preko Stalne misije, biti dostavljen centrali NATO u Briselu.

Dokument će, kazao je Džaferović, biti dostavljen centrali NATO dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje Tageltiju za predsedavajućeg i ministara u Saetu ministara BiH.

Ovde nema pobednika ili pobeđenog od bilo kojeg političara ili politike. Pobednici su BiH, svi delovi BiH i svi narodi i svi građani BiH. Mi smo u protekla dva meseca u Predsedništvu BiH radili naporno zajedno s prijateljima iz sveta i NATO saveza i došli do dokumenta koji će biti dostavljen u NATO savez i koji omogućava nastavak odnosa i saradnje sa NATO savezom – rekao je Džaferović, preneo je sarajevski portal Klix.

On je kazao da je najvažnije da je dokument u skladu sa vladavinom pravom i da poštuje sve do sada donesene zakone i odluke.

Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji iz sveta i NATO saveza. Ja sam od onih kojeg interesuje suština. Neću dati ni jednu izjavu kojom ću otežati političku situaciju i pogoršati političku klimu unutar BiH – dodao je Džaferović.

Prema Džaferoviću, postignut je konsenzus, što je karakteristika situacije koju živi Bosna i Hercegovina.

Predsedništvo BiH je jednoglasno donelo odluku. Bilo je onako kako sam sve vreme govorio, nije moguć ničiji diktat niti unilateralni diktat unutar BiH. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje. Dok se ne dogovorimo oko promena, moramo poštovati rešenja koja imamo na snazi – zaključio je Džaferović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter