Izvor:
21.11.2019 u 11:59
0

MERKEL ZAĆUTALA O HRVATIMA Kancelarka bez odgovora o Hrvatskom predsedavanju EU

Umesto odovora na konkretno pitanje kako će Hrvatska predsedavati EU kada je optužuju da krši ljudska prava migranata na granici sa BiH, nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da "EU živi od toga da ima različite perspektive".

Merkelova je to rekla nakon bilateralnog sastanka uoči jučerašnjeg početka Izbornog kongresa Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu. Komentarisala je i pitanje ulaska Hrvatske u Šengen.

– Iz perspektive zemlje koja mora da štiti spoljne granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne zemlje koja je u centru evropskog prostora – rekla je kancelarka, prenela je Hina.

Ona je dodala i da Hrvatska kao mlada država itekako može da unese svoja iskustva jer su joj pregovori u svežem sećanju za razliku od Nemačke kojoj pristup u EU seže u daleku prošlost.

– Hrvatska je puno toga učinila kako bi stvorila preduslove za pristup šengenskom procesu i Komisija je to i pozitivno ocenila – navela je Merkelova.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter