Izvor:
04.12.2019 u 20:06
0

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NAPADAČA NA SRBE U HRVATSKOJ: Strožije kazne za zločin iz mržnje!

Podignuta je optužnica protiv petnaestorice napadača koji su 21. avgusta maskirani upali u kafić u Uzdolju gdje su sa štapovima i mačetom nasrnuli na osoblje i goste srpske nacionalnosti koji su pratili utakmicu Crvene zvezde i pritom petoricu povredili, uključujući i jedno dete.

Šibensko opštinsko državno tužilaštvo optužene tereti za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari povezano sa zločinom iz mržnje te povređivanje petorice njihovih žrtava, takođe iz mržnje zbog čega im prema zakonu, dokažu li se ta nedela, prete strožije kazne.

Tužilaštvo okrivljene sumnjiči da su te večeri, oko 22,15 sati s više automobila došli do ugostiteljskog objekta kako bi se obračunali s navijačima Crvene zvezde koji su pratili utakmicu između tog beogradskog kluba i švajcarskih Young Boysa.

Potom su maskirani fantomkama, majicama i maramama te naoružani drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom upali u lokal u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, uključujući i decu, gde su uz psovke razbijali inventar i zatim nasrnuli na pristune goste.

Pre nego što su se dali u beg povredili su petoro gostiju, među njima i dete, kojima su naneli ogrebotine i krvne podlive na području glave, leđa, nogu i ruku. Osim toga na inventaru su napravili štetu procenjenu na oko 25000 kuna.

Šibenska policija je zbog tog napada krajem avgusta privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja određen jednomesečni istražni zatvor, a zatim je početkom septembra privedeno još 10 osoba, dok se poslednji osumnjičeni predao 12. septembra.

Istražni zatvor bio je određen sedmorici osumnjičenika koje je sud krajem oktobra pustio da se, uz mere opreza, brane sa slobode, ali su preinačenom odlukom vraćeni u zatvor. Tužilaštvo sad predlaže da se desetorici produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedela.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter