Izvor:
07.12.2019 u 12:50
0

DODIK: Izbor novog Saveta ministara najkasnije do 23. decembra!

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će najkasnije do 23. decembra biti zakazana sednica Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi bio izabran novi Savet ministara.

– Na sednici Izvršnog komiteta SNSD dogovoren je način i pristup SNSD za popunu pozicija Republike Srpske u Savetu ministara BiH i predsedavajuci Saveta ministara Zoran Tegeltija obavlja konsultacije sa ostalim strankama. Što se tiče SNSD, osim mesta predsedavajućeg Saveta ministara, ministar ekonomskih odnosa i spoljne trgovine biće Staša Košarac, a ministar za saobraćaj i veze biće Vojin Mitrović – rekao je Dodik.

– U skladu sa dogovorom sa koalicionim partnerima, biće popunjena i mesta ministra ljudska prava i izbeglice i tri zamenika ministara – dodao je Dodik.

– Sinoć smo razgovarali sa predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovicem, koji je meni i predsedavajućem Saveta ministara Zoranu Tegeltiji saopštio da će do ponedeljka dostaviti imena kandidata za ministre – rekao je Dodik.

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedeljak, 9. decembra da zatraži proveru kandidata.

Dodik je rekao da očekuje da će do kraja iduće sedmice biti izvršena provera kandidata za ministarska mesta u Savjetu ministara, a sednica Parlamentarne skupštine BiH bi u tom slučaju bila zakazana 18. decembra, a najkasnije do 23. decembra.

– Na ovaj način bi završili proces koji je neopravdano dugo trajao i koji je doveo do zastoja na mnogim poljima – rekao je Dodik u Banjaluci.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter