Izvor:
11.12.2019 u 13:13
0

ONI NISU PARTIJA VEĆ TERORISTI Galijašević: SDA poziva na linč Kusturice i Handkea

Stranka demokratske akcije ponekad nastupa kao da je teroristička organizacija, a ne politička partija, koristeći često u svom javnom obraćanju pretnje i poziv na linč, ocenio je danas stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

– U ovom slučaju SDA je to učinio prema dvojici svetskih umetnika Emiru Kusturici i Peteru Handkeu. Taj flagrantni napad na umetnike govori da su ljudskost, istina i pravda, te civilizacijske vrednosti, daleko udaljene od SDA – istakao je Galijašević.

On je rekao da je priča SDA o moralu i ljudskosti Kusturice i Handkea priča onih koji nemaju ni morala, a ni ljudskosti i klasična, kako je nazvao, SDA-ovska pretnja, prenosi Srna.

Na pitanje da prokomentariše saopštenje SDA u kojem su iznesene gnusne uvrede i optužbe na račun Kusturice i Handkea, Galijašević je naglasio da Emir Kusturica nikada nikog nije izdao, nego je u potrazi za ljudskom i umetničkom slobodom, krenuo putem koji su prošli Ivo Andrić, Meša Selimović i mnogi drugi.

– Zar i nobelovac Ivo Andrić nije rekao da se nikad više neće vratiti u BiH, upravo zbog ovakvog vokabulara koji danas koristi SDA – naveo je Galijašević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter