BRITANSKI KONZERVATIVCI OPLELI PO TEREZI MEJ: Njen dogovor za Bregzit je mrtav, kao i njen mandat!

 

Funkcioneri Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej neće glasati za njen dogovor o izlasku Britanije iz Evropske unije, kada on bude predložen u parlamentu idućeg meseca.

Kako navodi Rojters, Mej će nakon 3. juna predstaviti Predlog zakona o izlasku (iz EU), koji će propisati izlazne uslove.

U istom periodu, američki predsednik Donald Tramp doći će u zvaničnu posetu Britaniji na poziv britanske kraljice Elizabete, navodi Rojters.

Konzervativci koji podržavaju Bregzit kažu da je dogovor premijerke o izlasku iz EU "mrtav" kao i njen premijerski mandat.

- Razgovarao sam s pojedinim kolegama, neki od njih su prošli put glasali za dogovor, ali oni smatraju da je (dogovor) mrtav i glasaće protiv njega ovaj put. Znam da ne bi glasali za to. Apsurdno je ponovo ga predlagati. To je ista stvar iznova, iznova, iznova - rekao je konzervativni poslanik i istaknuti pristalica Bregzita Piter Bone.

Kako navodi Rojters, poraz dogovora u junu verovatno će značiti konačan kraj premijerskog mandata za Terezu Mej.

Pristalice Bregzita strahuju da bi njen dogovor zadržao Britaniju u "orbiti" EU nekoliko godina, a Severnu Irsku "gurnuo" prema evropskom bloku.

Dogovor britanske premijerke već je tri puta doživeo poraz pred britanskim parlamentom.

Britanija je prvobitno trebalo da izađe iz EU 29. marta, ali zbog odbijanja dogovora koji je premijerka predložila odložen je, za sada, do 31. oktobra.

Kurir
Foto: Arhiva 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Provodadžija
23:20  Novajlije - Nominacije
02:30  Posle ručka