Izvor:
24.05.2019 u 18:35
0

VOJSKA SAD-A: „Napad na brodove u Fudžejri pripisujemo IRGC!“

Vojska SAD optužila je danas Iransku revolucionarnu gardu (IRGC) da je direktno odgovorna za napade na tankere u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su se dogodili ranije ovog meseca, opisujući to kao deo "kampanje" Teherana koja je podstakla nove akcije SAD.

– Napad na brodove u Fudžejri pripisujemo IRGC– rekao je kontraadmiral Majkl Gildaj, direktor Zajedničkog štaba, dodajući da je Pentagon pripisao Gardi korišćenje pomorskim mina u tom napadu.

On je odbio da opiše način dostavljanja mina.

Ove komentare Gildaj je izneo na informativnom sastanku Pentagona sazvanom da bi se objasnili planovi SAD da pošalju još 900 ljudi, uključujući inženjere, na Bliski istok kako bi ojačali američku odbranu.

Izvor: Tanjug
Foto: YpuTube CheWolfasin/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter