Izvor:
11.06.2019 u 10:59
0

PRODATA MISTERIOZNOM KUPCU ZA 450 MILIONA DOLARA:  Slika Leonarda Da Vinčija „Spasitelj sveta“ na saudijskoj jahti!

Slika Leonarda Da Vinčija "Spasitelj sveta" (Salvator Mundi), koja je na aukciji 2017. godine prodata misterioznom kupcu za 450 miliona dolara, najverovatnije se nalazi na jahti saudijskog princa Muhameda bin Salmana.

Slika stara 500 godina, čija je autentičnost dovođenja u pitanje jer je navodno usred noći prebačena na luksuznu jahtu "Sirena", prenosi britanski Telegraf i dodaje da je drugi princ kupio sliku na aukciji u ime princa Salmana.

Jahta se trenutno nalazi blizu egipatskog grada Port Said u Mediteranu, a slika će na njoj ostati dok Saudijci ne stvore planirano kulturno čvorište u kraljevskom regionu Al-Ula.

Muzej Luvr u Parizu tražio je da pozajmi sliku za oktobarsku izložbu, ali do toga možda neće doći budući da stručnjaci tu sliku pripisuju da Vinčijevoj radionici, a ne umetniku.

Luvr u Abu Dabiju objavio je prošle godine planove da sliku izloži prošlog septembra, ali dve nedelje pre samog događaja muzej je te planove otkazao bez objašnjenja.

Saudijski prestolonaslednik nikada nije ni potvrdio ni demantovao da je kupio sliku.

Izvor: Tanjug
Foto: Salvator Mundi/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter