Izvor:
16.08.2019 u 19:01
0

LONDON: Džonson sledeće nedelje sa Makronom i Merkel?!

Britanski premijer Boris Džonson sastaće se u utorak i sredu sledeće nedelje u Parizu i Berlinu s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

To će to biti njegovo prvo putovanje u inostranstvo od kada je prošlog meseca stupio na novu dužnost.

Gardijanovo dopisništvo u Briselu navelo je na svom Tviter nalogu da će se Džonson sastati u utorak s Makronom u Parizu, a s Merkelovom u sredu u Berlinu, kao i da će britanski premijer telefonom razgovarati sa irskim kolegom Leom Varadkarom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Kako navodi list, Džonson želi da ubedi lidere zemalja Evropske unije da ponovo otvore pregovore o Bregzitu kako bi se izbegao scenario da Velika Britanija napusti Uniju bez dogovora 31. oktobra, što bi, prema očekivanjima stručnjaka, izazvali ekonomske potrese,

Nemačka vlada saopštila je ranije danas da će se kancelarka Angela Merkel sastati sa Džonsonom "uskoro", ali nije precizirala datum.

Iz kancelarije francuskog predsednik Emanuela Makrona nisu imali komentar, a Džonsonov portparol rekao je da nema uvid u njegov plan putovanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter