Izvor:
23.08.2019 u 15:44
0

BRAZILSKA VOJSKA SPREMNA: Cilj- odbraniti prašume Amazonije!

Brazilska vojska spremna je da odbrani prašumu Amazonije, izjavio je danas komandant oružanih snaga Brazila Edson Leal Pužol, dok se povećava međunarodni pritisak na tu zemlju i traži veća akcija u borbi protiv šumskih požara.

– Za one nesmotrene koji insistiraju na očuvanju svrhe brazilske Amazonije, ne pravite grešku, vojnici će uvek biti spremni da brane i odbiju svaku vrstu pretnje– rekao je Pužol na obeležavanju Dana vojnika u Braziliji.

Francuski predsednik Emanuel Makron i generalni sekretar UN Antonio Gutereš ranije su na Tviteru izrazili zabrinutost zbog rekordnog broja požara koji su zahvatili Amazoniju, uništavajući šumu koja je bedem sveta u borbi protiv klimatskih promena.

Makron je upozorio da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u Francuskoj ovog vikenda.

– Naša kuća je u plamenu. Bukvalno. Gori Amazonija, pluća naše planete koja proizvode 20 odsto kiseonika. To je međunarodna kriza. Članice G7, vidimo se za dva dana kada ćemo razgovarati o tom problemu- napisao je francuski predsednik na Tviteru

Brazilski predsednik Žair Bolsorano je ljutito odgovorio da zemlje koje doniraju novac za zaštitu šuma u Amazoniji, koje su ove godine zahvatili nezapamćeni požari, ne rade to iz "milosrđa", već da bi se mešale u unutrašnje stvari Brazila.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ Radio Slobodna Evropa/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter