Izvor:
15.09.2019 u 14:08
0

DRONOVI POGODILI NAFTNA POSTROJENJA: Irak demantuje!

Irak demantuje da su sa njegove teritorije lansirani dronovi jemenskih pobunjenika koji su pogodili saudijska naftna postrojenja.

Irak bi delovao "odlučno" kada bi bilo ko pokušao da koristi njegovu teritoriju da napada druge zemlje, navodi se u saopštenju kancelarije iračkog premijera Abdela Abdul-Mahdija.

U jučerašnjem napadu dronovima, za koji su odgovornost preuzeli šiitski Huti pobunjenici, pogođena su dva velika naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, jedno od njih je i najveće svetsko postrojenje, i Rijad je privremeno prekinuo proizvodnju na te dve lokacije. Prekid pogađa oko polovinu ukupne proizvodnje saudijskog naftnog giganta Aramko.

Američki zvaničnicu su ranije navodili da je najmanje jedan napad drona na Saudijsku Arabiju došao iz Iraka, gde Iran podržava šiitske milicije, što je Irak demantovao.

Inače SAD smatraju da je Iran odgovoran za taj napad što je Iran odbacio.

Izvor: B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter