Izvor:
21.09.2019 u 18:31
0

PROTESTI U PARIZU: Policija uhapsila 163 osobe!

Pariska policija saopštila je da je uhapsila 163 osobe tokom današnjih antivladinih protesta, kao i da je napisala gotovo 400 kazni u pojedinačnim iznosima od 135 evra zbog protestovanja na nedozvoljenim mestima.

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala antivladine demonstrante koji pokušavaju da ponovo ožive pokret "Žutih prsluka" protestom protiv ekonomskih mera i vlasti predsednika Emanuela Makrona.

Oko 7.500 policajaca bilo je angažovano u rasterivanju malih grupa demonstranata.

Policajci su upotrebili suzavac u centralnim delovima grada gde održavanje protesta nije dozvoljeno.

Više od 30 stanica metroa bilo je zatvoreno.

Većina demonstranata nije bila u fluorescentnim prslucima po kojima je pokret dobio ime.

Atmosfera na današnjim protestima bila je mirna dok se demonstrantima nisu pridružili ljudi odeveni u crno, koji su počeli da lome prozore i da pale policijske barikade i kontejnere na ulicama, na šta je policija odgovorila bacivši suzavac u više navrata.

U međuvremenu se na odvojenim mirnim protsetima okupilo više hiljada demonstranata iz krajnje levičarskog radničkog sindikata zbog najavljenih penzionih reformi.

Najavljene reforme su izazvale zabrinutost radnika da će morati da rade duže i da će penzije biti smanjene.

U Parizu se istovremeno s protestima obeležava godišnji Vikend francuske baštine, veoma popularan događaj tokom kojeg su mnoge kulturne lokacije otvorene za javnost.

Izvor: Tanjug
Foto: cbsnews.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter