Izvor:
23.09.2019 u 18:03
0

PET DRŽAVA EU SE SAGLASILO: Novi plan za raspodelu migranata biće predstavljen osmog oktobra

Ministri unutrašnjih poslova pet država EU saopštili su da su se te zemlje saglasile oko nove šeme za raspodelu migranata spasenih sa Sredozemlja u sporazumu koji je usmeren na ublažavanje pritiska na južnoevropske zemlje.

Plan će biti predstavljen 8. oktobra ministrima unutrašnjih poslova svih 28 članica EU.

– Počeli smo da stvaramo istoriju, ali to zavisi od podrške većine ili svih država članica EU da učestvuju u prihvatanju i raspodeli migranata– poručio je ministar unutrašnjih poslova Malte Majkl Faruđa.

On se sastao sa kolegama iz Italije, Francuske, Nemačke, kao i Finske, zemlje koja predsedava EU.

Više detalja nije saopšteno, ali je italijanska ministarka Lućiana Lamorgeze rekla da je ideja da spaseni migranti budu poslati u različite članice EU u toku četiri nedelje od iskrcavanja, kao i da tamo budu brađeni njihovi zahtevi za azilom.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter