Izvor:
14.10.2019 u 08:54
0

SNIMAK KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Istraga zbog montiranog snimka Trampa „ubice“! (VIDEO)

Snimak je prikazan na sastanku Trampovih pristalica u njegovom odmaralištu u Majamiju, objavio je Njujork tajms.

U video snimku, koji AP opisuje kao parodiju, lažni Trump udara pokojnog senatora Džona Mekejna u vrat, zatim udara u lice i ubija televizijsku ličnost Rozi O'Donel, pali glavu senatora Bernija Sandersa, puca ili napada ljude čija su lica zamenjena logotipom novinskih kuća.

Video je prikazan prošle sedmice na konferenciji u Trampovom odmaralištu Doral Majami, piše list i dodaje da amrički predsednik nije bio tamo.

Video sadrži logotip Trampove kampanje za 2020. godinu, ali je portparol organizacije za reizbor rekao Tajmsu da "video nije proizveden u kampanji i da oni ne odobravaju nasilje".

U videu je Trampovo lice nalepljeno na telo ubice, a medju metama su bivši predsednik Barak Obama, Bil i Hilari Klinton, kao i predstavnici Vašington posta, Politika, kao i televizija CNN, BBC, PBS i NBC.

Udruženje dopisnika Bele kuće (VHCA) osudilo je taj video snimak, prenosi Rojters.

Kako se navodi, VHCA je zgrožena video snimkom koji je navodno prikazan tokom vikenda na političkoj konferenciji pristalica predsednika.

– Svi Amerikanci bi trebalo da osude ovaj prikaz nasilja usmerenog prema novinarima i predsednikovim političkim protivnicima. Upozorili smo predsednika da bi njegova retorika mogla podstaći nasilje – rekao je predsednik udruženja Džonatan Karl.

Organizatori skupa su saopštili da sporni video nije bio odobren i da će biti pokrenuta istraga kako je došlo do njegovog prikazivanja.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter