Izvor:
08.11.2019 u 08:01
0

DEMONSTRANTI TRAŽE PRAVDU: Na protestima u Hong Kongu poginuo student!

Student univerziteta u Hong Kongu Čau Ts-Lok, koji je pao sa garaže nakon što je policija ispalila suzavac tokom sukoba sa antivladinim demonstrantima, preminuo je rano jutros.

Bolnička uprava saopštila je da je 22-godišnjak podlegao povredama, ali nije navela dodatne detalje, prenosi AP.

Demonstranti su tražili pravdu za poginulog studenta i optužili nekoliko policijskih zvaničnika na licu mesta, nazivajući ih "ubicama".

Njegova smrt je podsetnik da ne možemo odustati – rekao je jedan demonstrant na lokalnoj televiziji.

Iako nije utvrđen uzrok njegovog pada, to je produbilo gnev prema policiji, koju optužuju za žestoke obračune sa demonstranima od kada su u junu počeli protesti kojima su zahtevane demokratske reforme.

Vlada je izrazila "veliku tugu i žaljenje" zbog Čaove smrti uprkos operacijama i lečenju.

Na protestima koji traju već mesecima do sada je bilo samo nekoliko smrtnih smrtnih slučajeva usred nemira.

Protesti su bili izazvani sada odloženim nacrtom zakona o izručenju kontinentalnoj Kini koji mnogi doživljavaju kao uplitanje Pekinga u zakonska i druga prava zagarantovana Hong Kongu kada se bivša britanska kolonija vratila pod kinesku vlast 1997. godine.

Pokret se od tada proširio i na ostale zahteve, ukljucujući direktne izbore za gradske čelnike i nezavisnu istragu o navodnim policijskim brutalnostima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter