Izvor:
10.11.2019 u 14:06
0

PODUHVAT: Francuskinje pobegle iz kampa džihadista, žele kući! (FOTO)

Tri Francuskinje koje su pobegle iz kampa osumnjičenih džihadista na severu Sirije kažu da žele da se vrate kući i suoče se sa pravnim postupkom bilo koje vrste zbog navodnih veza sa Islamskom državom.

Francuskinje, intervjuisane u sirijskom gradu Suluk koji je pod kontrolom snaga koje podržava Turska, navode da su pobegle tokom haosa koji je vladao za vreme prošlomesečne turske operacije u Siriji i da su se predale turskim snagama u nadi da će se vratiti kući.

One kažu da su spremne da se vrate u Francusku zbog njihove dece, dodajući da su uslovi u kampu Ain Isa, koji je pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga koje podržavaju SAD, bili veoma teški.

Želimo da se vratimo zbog naše zemlje da bi nastavili sa životima. Ovde sam pet godina i želim da se vratim, da vratim izgubljeno vreme – rekla je jedna od njih.

Druga Francuskinja ističe da želi da se što pre vrati u domovinu i da nije problem šta god da francuski sudovi odluče.

Opisujući kako je bilo u kampu, ona navodi da su se deca često razboljevala i da nije bilo dovoljno hrane.

Mediji napominju da Francuskinje nisu želele da se identifikuju, niti su iznele detalje o svojim životima pre pritvaranja.

Veruje se da su njih tri bile među ženama i decom bivših boraca Islamske države koji su ubijeni ili uhapšeni nakon što je ta džihadistička grupa proterana iz svojih uporišta u Iraku i Siriji.

Izvor: Tanjug
Foto: kurir/ printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter