Izvor:
13.11.2019 u 12:03
0

MORALES U MEKSIKU: Hvala predsedniku Obradoru, spasao mi je život!

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales zahvalio je predsedniku Meksika Andresu Manuel Lopez Obradoru što mu je azilom “spasao život”.

– Boli me što ostavljam zemlju iz političkih razloga. Vratiću se uskoro sa više snage i energije – rekao je Morales nakon što je sleteo u Meksiko, gde ga je dočekao šef meksičke diplomatije Marselo Ebrard.

U tim trenucima, u Boliviji su trajali sukobi njegovih pristalica i protivnika, koji su juče postavljali barikade i blokirali ulice, nakon što je Žanin Anes objavila da će obavljati funkciju predsednika umesto Moralesa, do sledećih izbora.

Policija je pozvala građane La Paza da ne napuštaju svoje domove, a vlasti su rekle da će vojska pomoći policiji kako bi se izbegla eskalacija nasilja.

Morales je u nedelju pod pritiskom vojske dao ostavku. Neredi u Boliviji počeli su nakon spornih izbora 20. oktobra, kada je Morales proglasio pobedu u prvom krugu, a njegovi protivnici tvrde da su rezultati namešteni.

Nedeljnik
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter